Hirdetés
. Hirdetés

Feltörték az elnök Twitterét

|

A választópolgárok még le sem adták az utolsó szavazatokat a venezuelai elnökválasztáson, mikor a LulzSec Peru haktivista csoport feltörte az új elnök Twitter-fiókját.

Hirdetés

A LulzSec Nicolas Maduro - ekkor még csak elnökjelölt – Twitter-fiókja mellett két hivatalos weboldalt is sikeresen támadott. Maduro Twitterén vulgáris üzenetek jelentek meg, amikben a @lulzsecperu vállalta a felelősséget a sikeres akcióért.

 

A hackerek emellett mind a maduro.org.ve, mind a nicolasmaduro.org.ve weboldalakat is feltörték, és elhelyezték rajtuk saját logójukat. Ismét nyilvánvalóvá vált, mennyire „kétségbeesettek a fasiszták” – kommentálta a történteket Ernesto Villegas, a dél-amerikai ország Kommunikációs és Információs minisztere.

 

A “kétségbeesett” hackerek további támadásokat intéztek a hatalmon lévő Venezuelai Egyesült Szocialista Párt, valamint a Latin-Amerikai és Karibi Államok Közösségének Twitter-fiókjai ellen is. A támadások helyi idő szerint valamivel este hat előtt kezdődtek, mikor a végéhez közeledett a vasárnapi elnökválasztás. Ennek dacára, a néhai Chavez elnök által utódként kiszemelt Maduro megnyerte a választásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.