Hirdetés
. Hirdetés

Nagyon fontos frissítés jön a Windows 7-hez!

|

Aki ezt nem telepíti, július után már nem kap biztonsági javítást.

Hirdetés

Hirdetés

Bár a Windows 7 hónapjai meg vannak számlálva, a Microsoft még egy fontos biztonsági javítást ad ki a rendszer felhasználói számára.

Jövő hónapban lezajlik a SHA-1-ről SHA-2-re történő váltás, és a Windows 7 PC-k március 12-én egy ezzel kapcsolatos dedikált foltot kapnak. Fontos a telepítése, mert aki ezt elmulasztja, július után már nem tudja a biztonsági javításokat fogadni. Mivel a Windows 7 támogatása 2020.  januárjában lezárul, ez azt jelenti, hogy ezek az eszközök mintegy fél évig biztonsági javítások nélkül maradnak.

A cég magyarázata szerint az SHA-1 hash-algoritmus gyengesége és az iparági szabványokhoz való igazodás miatt a Microsoft csak a biztonságosabb SHA-2 algoritmus alapján frissít tovább.

A Microsoft azt is elárulta, hogy július 16-tól a Windows 7 SP1, Windows Server 2008 R2 SP1, és Windows Server 2008 SP2 rendszereken ellenőrzést fog végezni, hogy feltelepült-e a márciusi frissítés, ez ugyanis a további frissítések előfeltétele.

Mindez meglehetősen sokakat érint, mert a Windows 7 még ma is a második legnépszerűbb Windows-változat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.