Hirdetés
. Hirdetés

Garcia őrmester Twitter ID-je

|

A Facebookon sértegetők börtönbe kerülnek Grenadában, viszont az őket bekasztlizó rendőröknek fel kell tüntetniük a Twitter azonosítójukat.

Hirdetés

„Egyre több gondot okoztak az online felületeken tapasztalható rosszindulatú megjegyzések” – jelentette ki Elvin Nimrod, Grenada jogi ügyekért felelős minisztere. „Meg kellett teremteni a jogi alapjait annak, hogy gátat szabhassunk a személyeket, és esetenként vállalkozásokat rossz hírbe hozó megjegyzéseknek.

 

Ezzel indokolta a miniszter miért alkották meg a jogszabályt, ami azonnal a támadások kereszttüzébe került. Ha azt írom valakiről, hogy nagy fülű, az most sértés, vagy ténymegállapítás? – teszi fel a kérdést az egyik blogger. És a bíróság, majd egy vonalzóval hozza meg a döntést?

A szabályozás szerint egy formanyomtatvánnyal a rendőrség felé kell jelenteni, ha valakit az interneten ér rosszindulatú megjegyzés, és a bíróság hivatott eldönteni, hogy a bejegyzés valóban sértő-e. Akit bűnösnek találnak, akár 37 ezer dollárra is büntethetik, sőt legrosszabb esetben három év börtön is kiszabható – írja a szerverdiszkont.hu.

Rendőröknek kötelező a Twitter azonosító
A miniszter szerint az állampolgároknak úgy kell használni az online felületeket, hogy tekintettel vannak másokra is. És ki tudja, ha jogszabály beválik, lehet legközelebb az állandóan panaszkodókra vagy éppen a túlzott likeolokra csap le a törvény szigora – elmélkedik a Time publicisztikája.

Grenadában a mindennapokat teljesen átszövi az internet és a közösségi média. És ebben a kormányzat is élen jár. Annak érdekében, hogy a közigazgatás minél könnyebben elszámolható és elérhető legyen, minden rendőrautónak és minden rendőrnek egyedi Twitter azonosítója van. Az azonosítót pedig jól látható helyen, az egyenruhán is el kell helyezni.

A szabályozás nem csak a csípős megjegyzéseket bünteti. A Karib-szigeteki miniállamban büntetnek más, valóban rosszindulatú online tevékenységeket is, így az online személyiség ellopását, vagy amikor valakit az on-line felületeken követnek és zaklatnak. Ezek valóban valós veszélyt jelentenek. A jogszabály kezeli a gyermekpornográfia ügyét is. Akit ilyen ügyben találnak vétkesnek, az akár 20 év szabadságvesztésre is ítélhető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.