Hirdetés
. Hirdetés

Gartner: a világ biztonsági és kockázatkezelési kiadásai idén meghaladják a 150 milliárd dollárt

|

A CIO-k jelentős hányada növelte idén a kiberbiztonságra, információbiztonságra fordított beruházásokat.

Hirdetés

A Gartner piacelemző cég legfrissebb előrejelzése szerint az információbiztonsági, kockázatkezelési technológiákra és szolgáltatásokra fordított kiadások világszerte 12,4 százalékkal nőnek, így 2021-ben elérik a 150,4 milliárd dollárt. Ez a növekedés tavaly még csak 6,4 százalékos volt, és már az is elég gyorsnak számított.

A Gartner elemzői szerint az erős növekedési ütem a távmunkás technológiák és a felhőbiztonság iránti folyamatos keresletet tükrözi. "A szervezetek továbbra is küzdenek a nyilvános felhő és a szoftver mint szolgáltatás biztonsági és szabályozási követelményeivel. Előre tekintve, korai piaci jeleket látunk a növekvő automatizálásról és a mesterséges intelligencia biztonságát támogató gépi tanulási technológiák további elfogadásáról. A támadások leküzdése érdekében a szervezetek kiterjesztik és szabványosítják a fenyegetések észlelését és a válaszadást magukban foglaló tevékenységeket" - mondta Lawrence Pingree, a Gartner vezető kutatási alelnöke.

Hirdetés

A Gartner 2021 CIO Agenda Survey felmérése szerint a kiberbiztonság volt az új kiadások első számú prioritása, a több mint 2000 megkérdezett CIO 61 százaléka növelte idén a kiberbiztonságra, információbiztonságra fordított beruházásokat.

A biztonsági szolgáltatások, beleértve a tanácsadást, a hardvertámogatást, a megvalósítást és a kiszervezett szolgáltatásokat, 2021-ben a legnagyobb kiadási kategóriát képviselik, világszerte közel 72,5 milliárd dollárral. (Lásd a táblázatot!)

Információbiztonsági és kockázatkezelési végfelhasználói kiadások szegmensenként, 2020-2021 (millió dollár)

A legkisebb, de leggyorsabban növekvő piaci szegmens a felhőbiztonságé, különösen a felhő-hozzáférésbiztonsági brókereké (CASB). Pingree szerint az ügyfelek érdeklődésének üteme azt jelzi, hogy a CASB népszerű választás a felhőt használó szervezetek számára. A szakember kijelentette: "Ez annak köszönhető, hogy egyre elterjedtebbé válik a nem PC-s eszközök használata az alapvető üzleti folyamatokkal való interakciókra, ami olyan biztonsági kockázatokat teremt, amelyeket egy CASB szoftverrel hatékonyan lehet csökkenteni. A CASB-k emellett biztonságosabb interakciót tesznek lehetővé a SaaS-alkalmazások és a nem felügyelt eszközök között."

Az integrált kockázatkezelési (IRM) technológia szintén erőteljes, kétszámjegyű növekedést mutat, ami a pandémia miatti válság során kiemelkedő kockázatoknak köszönhető. "A jelentős kockázatot hordozó területek, amelyek a közeljövőben a keresletet mozgatják a következők: az új digitális termékek és szolgáltatások megjelenése és a kapcsolódó egészségügyi és biztonsági felhasználások, valamint a harmadik féltől származó kockázatok, például az ügyféladatok megsértése vagy az ellátási láncot érő támadások" - mondta John A. Wheeler, a Gartner vezető kutatási igazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.