Hirdetés
. Hirdetés

Gigantikus kriptoszédelgés: Do Kwon ellen az Interpol 'vörös értesítést' adott ki

|

Megvádolták a Terra ökoszisztéma kriptovalutáinak összeomlásával kapcsolatban.

Hirdetés

A Terraform Labs társalapítóját Dél-Koreában megvádolták a Terra ökoszisztéma kriptovalutáinak összeomlásával kapcsolatban. Az Interpol állítólag "vörös értesítést" adott ki a bűnüldöző szervek számára világszerte a Terraform Labs társalapítója, Do Kwon letartóztatására.

A dél-koreai ügyészek Szöulban hétfőn közölték a Bloomberggel, hogy a nemzetközi rendőri szervezet az értesítést a Terra ökoszisztéma összeomlásával kapcsolatos, Dél-Koreában felmerült vádak miatt adta ki Kwon ellen. A hír alig egy héttel azután érkezett, hogy a dél-koreai ügyészek állítólag szeptember 19-én kérték az Interpolt, hogy adjon ki "vörös értesítést" Kwonra.

Az Interpol honlapja szerint a vörös értesítés a bűnüldöző szervekhez világszerte intézett kérés egy személy felkutatására és ideiglenes letartóztatására a kiadatás, átadás vagy hasonló jogi intézkedés megtételéig.

Hirdetés

A dél-koreai hatóságok kevesebb mint két héttel korábban már elfogatóparancsot adtak ki Kwon és öt társa ellen az ország tőkepiaci törvényeinek állítólagos megsértése miatt. Kwonról korábban úgy vélték, hogy Szingapúrban tartózkodik, de a helyi hatóságok szeptember 17-én bejelentették, hogy nem tartózkodik az országban, és Kwon órákkal később azt mondta, hogy nem menekül, bár tartózkodási helyét nem árulta el.

A Terra ökoszisztéma, amelynek Kwon volt a társalapítója, összeomlott, miután az algoritmikus stabilcoinja, a TerraUSD (UST) (ma TerraUSD Classic (USTC)) májusban elvesztette az Egyesült Államok dollárhoz való kötöttségét, ami több milliárd dollár értéket likvidált az egész kriptopénzpiacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.