Hirdetés
. Hirdetés

Google: a kormány támadja az újságírókat Mianmarban

|

"Államilag szponzorált" támadásnak eshetnek áldozatul a Mianmarral foglalkozó újságírók email-fiókjai - jelentette a keresőóriás.

Hirdetés

Figyelmeztetést kapott a Google-től több, a távol-keleti országban dolgozó riporter, miszerint támadók próbálják feltörni a fiókját. Myat Thura, az egyik „áldozat” hozzátette: esetében a hekkerek nem jártak sikerrel.

“Megerősíthetem, hogy küldünk ki ilyen típusú üzeneteket, de jelenleg nem tudok több felvilágosítással szolgálni” - mondta Taj Meadows, a keresőóriás szóvivője. Egy tavaly júniusi blogbejegyzésre utalt, amely szerint a Google egyre több figyelmeztetést ad ki rosszindulatú aktivitásokról – köztük államilag támogatott támadásokról is.

gmail
gmail

Az, hogy valaki figyelmeztetést kap, nem jelenti automatikusan azt, hogy fiókját fel is törték - áll a blogban. Csak annyit, hogy fiókja adathalászat vagy malware-támadás célpontjába került és érdemes azonnali lépéseket tennie a fiók biztonsága érdekében.

Délkelet-Ázsia legnépszerűbb hírügynöksége, az Eleven Media Group hasonló tapasztalatokról számolt be: az érintett újságírók a Gmail-rendszerbe történő belépést követően az “Úgy hisszük, államilag-támogatott támadók próbálhatnak bejutni fiókjába vagy számítógépébe” üzenetet kapták kézhez. Egyelőre nem ismert, ki áll a támadások hátterében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.