Hirdetés
. Hirdetés

Gyökeres változások a Wi-Fi-ben!

|

A Wi-Fi Alliance kiadta az új WPA3 biztonsági protokollt.

Hirdetés

Hirdetés

Megjelent a legújabb WPA3 protokoll-készlet a készülő Wi-Fi biztonsági szabványokhoz, amelytől mindenki azt várja, hogy orvosolni fogja a legfrissebben felfedezett sebezhetőségeket, és kiküszöböli a KRACK támadások veszélyét.

A Wi-Fi Alliance még januárban adra hírül, hogy új prokotollokon dolgozik, amelyeket még idén közzé is tesz. Nos, állta a szavát, és most kiadta azt a szabályhalmazt, amely - egyelőre csak papíron  -, megerősíti a Wi-Fi kapcsolatok biztonságát.

Az egyik legfontosabb veszélyforrás, amit az új előírásoknak kezelniük kell, a KRACK nevű támadástípus, amelyről kiderült, hogy érinti a mindannyiunk által használt használt WPA2 biztonsági protokollt.

Ugyanakkor azonban ne legyenek illúzióink: csaknem egy évtizedig tartott az átállás a WPA2-re, így várhatóan időbe telik a WP3 elterjedése is.

Felhasználóként amúgy nincs túl sok teendőnk az üggyel kapcsolatosan: egyszerűen csak át kell kapcsolnunk rá, amikor azt látjuk, hogy a Wi-Fi kapcsolatunk számára rendelkezésre áll.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.