Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsabb lesz a Microsoft Defender egy új beállítás miatt

|

Egy eddig választható opció február közepétől alapértelmezett beállításként él tovább.

Hirdetés

Bár sokan egyáltalán nem foglalkoznak a PC-jük biztonságával, ez ma már nem jelent nagy bajt, ugyanis a Microsoft Defender ezt már ingyen, a Windows részeként megoldja a háttérben helyettük. Sőt, február 16-ától már automatikusan nekiáll a rosszindulatú programok utáni kutatásnak, különösebb noszogatás nélkül, ami azok számára lesz segítség, akik megnyugodtak abbéli hitükben, hogy a rendszerben van "valamilyen vírusirtó", és úgysem kell vele csinálni semmit. Nos, hamarosan nagyjából tényleg ez lesz az igazság.

Noha sokáig úgy élt a fejekben, mint egy gyengécske próbálkozás, a Microsoft Defender végpontbiztonsági megoldása egyre komolyabbá válik, és már a szakértők ranglistáján is kifejezetten jó helyet foglal el a hatékonyság tekintetében. A legfrissebb verzió pedig tovább fokozza a felhasználók védelmét: egy eddig választható opció a jövő hónap közepétől alapértelmezett beállításként működik tovább.

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy amikor a rendszer kártevőket észlel a hálózaton lévő PC-ken, a víruskereső azonnal elkezdi elemezni az összes riasztással kapcsolatos fenyegetést - legyen szó fájlokról, folyamatokról, szolgáltatásokról, regisztrációs kulcsokról és minden olyan területről, amit érintett lehet.

Az önműködő vizsgálat eredményeként egy kategorizált lista születik a megfelelő minősítésekkel, miszerint valami egyértelműen rosszindulatú, gyanús vagy teljesen ártalmatlan. Minden nemkívánatos entitás mellé a rendszer műveletet is társít, így a problémás elemek anélkül eltávolíthatók, hogy távolról be kéne avatkoznia a céges rendszergazdának, vagy otthon a nagymama gépén a hozzáértő unokának..

A jóváhagyást igénylő "Semi" beállítás helyett a rendszer "Full" konfigurációba átállítása lehetővé teszi a Windows 10 számára a fenyegetések automatikus elhárítását.

Igaz, hogy ez csorbít némileg a fenyegetések előzetes áttekinthetőségén, de itt a lényeg sokkal inkább az idő és a gyorsaság, a rosszindulatú károkozókat ugyanis a lehető leghamarabb le kell állítani, még mielőtt komoly bajt okoznának.

A változtatás oka, hogy a Microsoft több ezer olyan esetet tapasztalt, amikor a teljesen automata üzemmód sikeresen megfékezte és orvosolta a fenyegetéseket, míg azoknál, akiknél szükség volt a felhasználói közreműködésre, a tevékenységek jóváhagyásáig eltelt idő jelentős kockázattal járt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.