Hirdetés
. Hirdetés

Hackerek Microsoft-alkalmazottnak adták ki magukat

|

Így próbálták megszerezni a brit parlamenti képviselők bejelentkezési információit.

Hirdetés

Nagyszabású kibertámadás célpontja volt nemrégiben a brit parlament a The Telegraph értesülései szerint, amelynek során a hackerek telefonon felhívták a parlamenti képviselőket, a nem létező Windows nevű cég alkalmazottainak adták ki magukat (azt sugallván, hogy a Microsoftnak dolgoznak), és arra kérték a képviselőket, hogy adják meg a parlamenti informatikai rendszer használatához szükséges felhasználónevüket és jelszavukat. A kiberbűnözők arra hivatkoztak, hogy a közelmúltban végrehajtott kibertámadást követően gondoskodnak az infrastruktúra védelméről.

A brit parlament időközben hivatalosan is megerősítette a bejelentkezési információk megszerzésére irányuló kísérlet tényét, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a kibertámadás nem volt eredményes, és a bűnözőknek nem sikerült megszerezniük bejelentkezési adatokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.