Hirdetés
. Hirdetés

Halálos tornádó ejtett fogva száz dolgozót az összedőlt Amazon-raktárban - videó

|

Zord időjárás tépázza Amerikát.

Hirdetés

Az Amazon elosztóközpontja részben összeomlott, miután tornádó csapott le rá az Illinois állambeli Edwardsville-ben, 2021. december 10-én.

Legalább két ember meghalt és többen megsérültek egy tornádósorozatban, amely több amerikai államon is végigsöpört, és lerombolt egy idősek otthonát, valamint egy Amazon-raktárat, csapdába ejtve az áldozatokat.

Hirdetés

A heves tornádók Arkansas, Illinois, Missouri és Kentucky államokban csapódtak le péntek este, széles körű tornádófigyelmeztetést váltva ki. Az Arkansas állambeli Monette-ben lévő idősek otthonának maradványai - ahol ketten meghaltak, további öten pedig megsebesültek - a közösségi médiában megosztott fotókon láthatóak, amelyeken a térségben zajló hatalmas katasztrófaelhárítás látható.

Az állam más részein is nagy tölcséreket örökítettek meg az interneten terjedő képeken.

Az Illinois állambeli Edwardsville tűzoltói tömeges balesetet jelentettek be, miután az Amazon egyik telephelyén hatalmas szerkezeti károk keletkeztek, és a jelentések szerint akár 100 dolgozó is a romok között rekedt.

Egy helyszínen tartózkodó riporter megjegyezte, hogy az összeomlás halálos áldozatokat is követelhetett, bár a hatóságok még nem közöltek részleteket az áldozatokról.

Missouri államban pénteken szintén zord időjárás uralkodott, a felvételek szerint koromfekete forgószelek söpörtek végig az államon, amelyek az időszakos villámlásoknak köszönhetően csak sötétedés után váltak láthatóvá.

Egy tornádó, amely először Arkansasban csapódott le, később Kentuckyba is átvonult, és egy ponton állítólag egy mérföld széles volt, ami miatt a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy húzódjanak fedezékbe, míg egy helyi meteorológus még azt is javasolta, hogy "vegyenek fel sisakot".

A forgószelek sorozatán kívül pénteken a Közép-Nyugat nagy részén téli viharriadót is hirdettek, és várhatóan súlyos havazás várható nyugatra, többek között Colorado, Wyoming, Iowa és Nebraska felé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.