Hirdetés
. Hirdetés

Hálózatbiztonságra válságban is költenek

|

A hálózatbiztonsági termékekből származó bevételek tekintetében is éreztette hatását a gazdasági világválság, de a legutóbbi felmérések bizakodásra adnak okot.

Hirdetés

2009 első felében a hálózatbiztonsági termékek iránt mutatott érdeklődés jelentősen megcsappant. A forgalom visszaesése - ismerve a globális piaci körülményeket - természetesen nem volt meglepő. A legfrissebb piaci felmérések szerint azonban a rend kezd helyreállni, ugyanis a hálózatbiztonsági megoldások iránti kereslet elkezdett fellendülni.

Hirdetés


Az Infonetics Research által közzétett, harmadik negyedévre vonatkozó felmérés arról tanúskodik, hogy a második negyedévhez képest hét százalékos emelkedés volt tapasztalható a hálózatbiztonsági eszközökből és szoftverekből származó bevételekben. A vizsgált időszakban a forgalom összesen 1,26 milliárd dollárt tett ki. Itt kell megjegyezni, hogy az emelkedés ugyan észrevehető, de a bevételek összértéke még így is 14 százalékkal elmarad a tavalyi év hasonló időszakában realizált összeghez képest.

Az Infonetics Research szerint a hálózatbiztonsági termékek piacán különösen jól szerepeltek az SSL VPN megoldások, amelyek esetében 13,5 százalékos bevételnövekedést lehetett elkönyvelni. Ugyancsak jól teljesítettek a behatolásdetektáló és -megelőző eszközök, hiszen 11,7 százalékkal nagyobb forgalmat értek el, mint a második negyedévben.

A hálózatbiztonsági megoldások piacát továbbra is a Cisco vezeti a maga 35 százalékos részesedésével. A harmadik negyedévben a cég forgalma e termékek tekintetében 8 százalékkal nőtt. A piac második legsikeresebb szereplője a Juniper, míg a harmadik a Check Point.

Az Infonetics Research e piacon a bevételek lassú növekedésére számít. Az elemzők szerint 2013-ra a forgalom éves szinten elérheti az 5,8 milliárd dollárt. Ez azonban mindössze 5,5 százalékkal több, mint amit 2008-ban sikerült elérni.

Jeff Wilson, az Infonetics vezető elemzője úgy véli, hogy a harmadik negyedéves bevételnövekedéshez elsősorban az amerikai és ázsiai kormányzati intézmények, illetve szolgáltatók beruházásai járultak hozzá, akiknek a jogszabályi megfelelőség biztosítása érdekében muszáj volt biztonsági fejlesztéseket eszközölniük.

A hír a Computerworld biztonság rovatában jelent meg. 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.