Hirdetés
. Hirdetés

Használja már a Windows 10 homokozóját?

|

A biztonságos tesztelést lehetővé tevő tesztkörnyezet az operációs rendszer Enterprise és Pro kiadásában érhető el.

Hirdetés

A Windows 10 tavaly tavaszi May 2019 Update változatában jelent meg a Windows Sandbox, egy tesztkörnyezet, amelyben biztonságosan kipróbálhatók az ismeretlen programok és weboldalak. Az operációs rendszer egy virtuális példányáról van szó (Windows a Windowsban), amely elszigeteli az esetlegesen fenyegetést jelentő folyamatokat a fő rendszertől. Ha a dolgok veszélyesen alakulnak, nem kell mát tennünk, mint lelőni a Sandboxot, és a kártékony folyamatok nem lesznek hatással a számítógépünkre.

Hirdetés

A Sandbox a Windows 10  Enterprise és Pro változatában érhető 64 bites architektúrájú gépeken. Kell hozzá továbbá a hardvervirtualizáció támogatása, legalább két processzormag (négy mag hyperthreadinggel ajánlott), legalább 4 gigabájt RAM (8 gigabájt ajánlott) és legalább 16 gigabájtnyi szabad lemezterület (SSD meghajtó ajánlott).

Először nézzünk utána, hogy PC-nk támogatja-e a hardvervirtualizációt, illetve, hogy a funkció engedélyezve van-e a BIOS-ban vagy az UEFI firmware-ben. A keresőbe írjuk be a Parancssor szót, kattintsunk a Parancssor alkalmazáson, a megjelenő ablakban adjuk meg a systeminfo utasítást, és üssük le az Enter billentyűt.

Ha a Hyper-V Requirements részben a Virtualization Enabled In Firmware lehetőség mellett a Yes szót találjuk, akkor használhatjuk a Windows Sandboxot. Ha nincs engedélyezve, akkor a BIOS beállításokban kell bekapcsolni, a módszer gyártótól és modelltől függően változhat.

Ezután jön a Windows Sandbox bekapcsolása. A keresőbe gépeljük be a Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása kifejezést, indítsuk el az alkalmazást, jelöljük be a Windows Tesztkörnyezet lehetőséget, kattintsunk az OK-ra, majd miután a rendszer elvégezte a beállítást, kattintsunk az Újraindítás most gombra.

Ezt követően a Windows Sandboxot a Start menüből, vagy a keresőből indíthatjuk el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.