Hirdetés
. Hirdetés

Imádják a rossz fiúk az Androidot

|

Az Apple mobilos operációs rendszere 387 ismert sebezhetőséggel bír, az Android viszont csupán 13-mal, mégis az Androidot futtató eszközök vannak nagyobb veszélyben.

Hirdetés

Ilias Chantzos, a Symantec nemzetköz kormánykapcsolatokért felelős igazgatója a III. Kibervédelem és Információbiztonság Konferencián, Balatonőszödön egyebek között arról beszélt, hogy dinamikusan nő az androidos eszközök veszélyeztetettsége. Elmondta, hogy az Apple IOS-ére mindössze egyetlen rosszindulatú szoftver ismert, az Androidra ellenben 103. A Windows Mobil két ponton sebezhető, s egyelőre egyetlen fenyegető program támadja, a BlackBerry 13 helyen sebezhető és 3 program fenyegeti.

Hirdetés

Chantzos megjegyezte, hogy talán nem véletlen, hogy ő Apple gépet használ, de hozzátette: a helyzet a sebezhetőség és fenyegetettség világában is gyorsan változhat.

Nincs biztonságban a felhasználó, ha – a megtanult szabályt követve – a törvényes, szabályosan működő weboldalakat részesítik előnyben. A Symantec adatai szerint rosszindulatú programokat közvetítő weboldalak 61 százaléka ugyanis – úgymond – rendes webhelyek, amelyeket – magától értetődően az üzemeltetőik tudta nélkül – fertőztek meg a rossz fiúk. (Zala Mihály, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet elnöke, a konferencia vezetője megjegyezte, hogy a weboldalak fertőzöttsége terén hazánk az európai lista harmadik helyén található.)

 

A Symantec igazgatója összefoglalójában kiemelte, hogy a nemzeti kibervédelem tervezése része kell, hogy legyen a széles értelemben vett nemzeti biztonsági stratégiának. Bizonyos technológiákat hadrendbe állítása kézenfekvő – mondta, majd hozzátette, hogy a robotok szerepe a kibervédelemben növekedni fog.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.