Hirdetés
. Hirdetés

Ingyen biztonsági kulcsokat ad a Google kibertámadások potenciális célpontjainak

|

Világszerte tízezer szervezetet és magánszemélyt támogat ily módon a vállalat.

Hirdetés

Ma már senki sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy félvállról vegye a kiberbiztonság kérdését, és ne tegyen meg minden tőle telhetőt ügyfelei, saját felhasználói fiókjai és végső soron rendkívül értékes adatai védelmében. A jó hír, hogy nem maradtunk teljesen magunkra, hiszen számíthatunk például a Google támogatására a bárki által igénybe vehető, és alapvetően ingyenes Speciális védelem programon (Advanced Protection Program) keresztül.

A 2017-ben útjára indított programban való részvételt kimondottan azon magánszemélyeknek és szervezeteknek ajánlja a vállalat, amelyek nagyobb valószínűséggel válhatnak a jövőben célzott kibertámadások (akár államilag támogatott hackertámadások) áldozataivá. Ebbe a csoportba zömében választott képviselők, emberi jogi aktivisták és újságírók tartoznak, de egy politikai kampány is célpont lehet.

Hirdetés

Ennek szellemében a Google nem először hajt végre olyan akciót, mint amiről a cég hivatalos blogján olvashatunk: partnerszervezeteken keresztül 2021 végéig tízezernél is több magas biztonsági kockázatú felhasználó juthat hozzá ingyen biztonsági kulcsokhoz. A szóban forgó bejegyzésben három területet, illetve együttműködést emeltek ki.

  • A demokratikus választások tisztaságáért küzdő International Foundation for Electoral Systems közel-keleti képzésein résztvevő újságírók és női aktivisták biztonsági kulcsokat kaptak, és az IFES-nek jövőre sem kell nélkülöznie a Google támogatását, mely további Titan biztonsági kulcsokkal és oktatóanyagokkal járul hozzá tevékenységéhez.
  • Konzultációval, valamint online biztonsági workshopokkal segíti a vállalat a UN Women (az ENSZ nemek közötti egyenlőségért dolgozó testülete) munkáját és számos más szervezetét is világszerte, amelyek online támadásnak nagy valószínűséggel kitett nőket (újságírókat, aktivistákat, politikusokat és cégvezetőket) támogatnak.
  • A Google folytatja továbbá a 2020-as amerikai elnökválasztás során megkezdett együttműködését a párton kívüli, nonprofit Defending Ditigal Campaigns szervezettel, és a 2022-es félidős választásokig nemcsak kulcsokat fognak szétosztani, hanem kétpárti kiberbiztonsági tréningeket tartanak mind az 50 államban.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.