Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes új biztonsági eszköz Twitter felhasználóknak

|

A BotSight a fake news kiszűrésében segít, és ellenőrzi, hogy egy Twitter fiók mögött valódi személy vagy bot áll. Bővítményként a Chrome és Firefox böngészőben is használható.

Hirdetés

A fake news évek óta velünk élő probléma, és a koronavírus-járvány csak tovább súlyosbította a helyzetet, mert a betegséggel kapcsolatban rengeteg hamis vagy félrevezető információ árasztotta el az internetet.

A Twitteren most némi javulást ígér a Norton ingyenes, új eszköze, a BotSight, amely annotálja Twitter feedünket, és legalább azt megmutatja, hogy egy adott tweet nagy valószínűséggel valódi személytől származik-e, vagy egy bot generálta.

A botok nem feltétlenül kártékonyak, és nem is mindig hamis híreket terjesztenek, de mindenképp zavaró, ha nem tudjuk, hogy embertől vagy egy magát embernek álcázó programtól kapunk egy infót.

Hirdetés

És ráadásul jónéhány olyan Twitter fiók van, amelynek egyetlen célja kifejezetten az, hogy félrevezető hírekkel töltse meg a virtuális teret. A Twitter, más közösségi hálózatokhoz hasonlóan megpróbálja ugyan kiszűrni ezeket a fiókokat, és a Norton adatai szerint 2019-ben több, mint 26 ezer fiókot be is záratott, de ez csak csepp a tengerben, hiszen a Twitteren körülbelül 330 millió aktív felhasználó van jelen.

A Norton eszközét Chrome és Firefox bővítmény formájában is használhatjuk. A Microsoft Edge változat még készül, és szintén dolgozik a fejlesztő a mobilokra szánt önálló app verzión.

A szoftver nem csak a feedeket, hanem a keresési eredményeket is ellenőrzi, és mintegy húsz különböző jelet használ annak eldöntésére, hogy ember vagy bot posztolt valamit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.