Hirdetés
. Hirdetés

Itt az első böngésző, ami megvéd a bitcoin-bányászattól

|

De az Opera legújabb változata nem csak ezért figyelemre méltó szoftver.

Hirdetés

Hirdetés

Megjelent az Opera Software új böngészője, az Opera 50 GNU/Linux, macOS és Windows rendszerekhez.

A Chromium 63.0.3239.108-en alapuló szoftver tömve van új funkciókkal és javításokkal. Talán a legfontosabb közülük, hogy a nagy böngészők közül elsőként véd a bitcoin-bányászat ellen.

Ennek a nemrég napvilágra került  titkos praktikának az a lényege, hogy miközben a felhasználó valamilyen szolgáltatást használ - például filmet streamel -, a webhely olyan szkriptet futtat a rendszerén, amely a kriptovaluta kibányászásához szükséges számításokhoz használja a gépet. A NoCoin funkciót az Opera integrált reklámblokkolójába építették be, és egyszerűen engedélyezhető a beállító menüből.

További újdonság, hogy az Opera 50-et ellátták Chromecast lejátszási lehetőséggel is, a tartalmakat így egyszerűen tudjuk böngészőből tévére streamelni.

Egyszerűsödött a webodalak mentése PDF formátumban, erősebbé vált az elszállás elleni védelem, a beépített valutaváltó kriptovalutákat is kezelni tud, és macOS rendszereken gyorsult a nagyfelbontású videók betöltése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.