Hirdetés
. Hirdetés

Jelentős változás az Android frissítésében

|

A Google meg fogja követelni a gyártóktól, hogy rendszeres biztonsági frissítéseket adjanak ki okostelefonjaikhoz.

Hirdetés

A keresőkirály szokásos éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az Android platform biztonságáért felelős David Kleidermacher a mobil operációs rendszer következő P verziójánál bevezetendő biztonsági változásokról beszélt. Előadása elején megemlítette, hogy vállalata egyszerűbbé tette a gyártók számára a biztonsági frissítések kiadását a Project Treble kezdeményezés architekturális változtatásainak köszönhetően.

Hirdetés

Ezután bejelentette, hogy a Google módosította a mobilgyártókkal kötött szerződéseket, előírva számukra a biztonsági frissítések rendszeres kiadását. Ennek eredményeképpen jelentősen nőni fog azoknak a modelleknek és felhasználóknak a száma, amelyek és akik rendszeresen kapnak majd biztonsági javításokat.

A Google jelenleg havonta ad ki javításokat az ismert sérülékenységek megszüntetésére, az ezeket tartalmazó listát a gyártók egy hónappal a nyilvánosságra hozatal előtt megkapják. Ez időt ad számukra a sérülékenységek kijavítására saját eszközeiken, mielőtt a biztonsági jelentések nyilvánosságra kerülnek.

A keresőkirály eddig nem követelte meg a gyártóktól, hogy a legújabb biztonsági javításokkal frissítsék modelljeiket, de a nagyobb gyártók, legalábbis vezető termékeik esetében el szokták végezni a frissítést. Egy nemrégiben elvégzett felmérés kimutatta, hogy egyes gyártók nem minden biztonsági frissítést juttatnak el készülékeikre, és sok eszköz egyáltalán nem kap rendszeresen frissítést. A Google most változtatni kíván ezen az áldatlan állapoton.

Azt nem tudjuk pontosan, hogy mit tartalmaznak a gyártókkal kötött új szerződések, de az óriáscég valószínűleg a havonta történő biztonsági frissítést követeli majd meg tőlük, mivel nem akarja, hogy Android-mobilok tömegei maradjanak védtelenek a fenyegetésekkel szemben. Azt sem lehet tudni egyelőre, hogy ellenőrizni fogja-e a vállalat valamilyen módon, hogy a frissítések rendben megtörténtek-e.

Azt viszont tudni lehet, hogy az Android partner program komoly előnyökkel jár a gyártók számára, így valószínűleg elemi érdekük, hogy teljesítsék a Google kérését a biztonsági frissítésekre vonatkozóan, még akkor is, ha ez komoly pluszfeladatokat ró rájuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.