Hirdetés
. Hirdetés

Jockey Ewing és az IT-biztonság

|

Nem csak a munka- és környezetvédelmi kérdések jelentik a legnagyobb kihívást az olaj- és gáziparban - az Ernst & Young felmérésből kiderül: a szektor döntéshozói az IT-biztonságot is kiemelkedően fontosnak tartják.

Hirdetés

„Az Ernst & Young felméréséből egyértelműen kitűnik, hogy a szektor egyre nagyobb hangsúlyt fektet a munka- és környezetvédelmi kérdésekre, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek a hosszú távú fenntarthatóság érdekében. Új prioritásként jelent meg a listán az IT-biztonság kérdése, valamint újra előtérbe kerül a szektor számára teljesítménymenedzsment fontossága” – mondta Havas István, az Ernst & Young vezérigazgatója.

 
A kockázatokat számba vevő nemzetközi lista első helyére sorolták a vállalati vezetők munkavédelmi, biztonsági és környezetvédelmi problémákat, valamint az ezekhez tartozó szabálykövetési és megfelelőségi kérdéseket. A lista második helyére a hosszú távú befektetéseket érintő árvolatilitás került, a harmadikra pedig a piacok és a lelőhelyek elérésének problémáját sorolták a döntéshozók. Ezt követi az áremelkedésből és az inflációból eredő kockázatok; a bizonytalan energiapolitika; a humánerőforrás-deficit; az új technológiák és források által támasztotta versenyhelyzet; valamint a projektek nagyságának és komplexitásának növekedése.

A kockázatok sorában új elemként jelent meg az IT-biztonság kérdése, különösen az kibertámadások problémája a cégek rendszerei, vagy akár teljes régiós infrastruktúrák ellen – derül ki a 21 piacot és több mint 90 céget magába foglaló felmérésből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.