Hirdetés
. Hirdetés

Egy olasz programozó átverte a fél internetet

|

Marco Marsala azt állította, hogy egyetlen paranccsal kivégezte a cégét. Most kiderült, hogy csak viccelt.

Hirdetés

Néhány napja egy Marco Marsala nevű olasz programozó, aki egy kis internet-szolgáltató cég tulajdonosának mondta magát, azzal a problémával fordult a Server Fault nevű fórum szakértőihez, hogy akaratán kívül letörölte a szerverekről és a biztonsági másolatokat tartalmazó háttértárakról 1535 ügyfelének minden adatát. Az ominózus parancs, amivel a balsikerű műveletet végrehajtotta, az "rm -rf" volt, amiben az első rész a teljes törlésre, a második a figyelmeztetések ignorálására szólította fel a rendszert.

Marsala feldúltan kérdezte a szakértőket, hogy mit tegyen, és azt a választ kapta, hogy egy dolgot: keressen magának egy jó ügyvédet. Az utasítással ugyanis teljesen és végérvényesen megsemmisített minden adatot, és ezzel hidegre tette a cégét. Az esetet felkapta a sajtó, a fél internet az olasz bénázásán csámcsogott. Ám most kiderült, hogy közben Marsala volt az, aki a legjobban szórakozott. A törlési sztori óriási nagy kamu volt: Marsala egy olasz újságnak bevallotta, hogy csupán hírverést akart csinálni vele a cégének.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.