Hirdetés
. Hirdetés

Kameraközpont lesz Kaposvár

|

Kaposvár önkormányzata az idén 144 millió forintot fordít a város közbiztonságának megerősítésére, ebből térfigyelő, illetve több utcában sebességmérő kamerákat helyeznek ki, összesen 146-ot.

Hirdetés

Mindezt Szita Károly polgármester jelentette be a közterület-felügyelet, a polgárőrség és a rendőrség képviselőivel folytatott tanácskozás szünetében, sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Hozzátette, hogy a kamerarendszer kiépítésére a Belügyminisztérium írt ki pályázatot, amelyre Kaposvár 130 millió forint támogatási igényt nyújtott be.

Az önkormányzat két motort is vásárol a rendőrségnek, a polgárőrség éves támogatását pedig egymillió forinttal megemelik, amelyből távcsövet, felszerelést, üzemanyagot vásárolhatnak, valamint a közterület-felügyelők létszámát is növelik - sorolta a polgármester.

Mindettől azt várják, hogy hatékonyabb védelmet biztosítsanak azokkal szemben, "akik az együttélés írott és íratlan szabályait megszegik, akik számára a rend nem érték" - fogalmazott Szita Károly.

 

Piros Attila, megyei rendőrfőkapitány a sajtótájékoztatón azt mondta: a kameráknak köszönhetően egy példaértékű biztonsági zóna és lényegesen magasabb szintű közbiztonság alakul ki a városban. Hozzátette: a kamerákat a nap 24 órájában folyamatosan figyelik, e mellett egy belső átcsoportosításnak köszönhetően 30 közterületi járőrrel az utcai járőrszolgálatot is megerősítették.

 

Ha érdekli az IT-biztonság jöjjön el az idén 45 éves Computerworld május 7-én megrendezésre kerülő SecWorld konferenciájára, ahol többek között Bata Miklós az Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója tart előadást az IP videómegfigyelés piaci trendjeiről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.