Hirdetés
. Hirdetés

Kanadára csapott le az Anonymous

|

Órákon át elérhetetlenek voltak a kanadai kormány weboldalai miután a hackercsoport az új terrorellenes törvény miatti tiltakozás ürügyén megbénította azokat.

Hirdetés

A hackerek egyebek közt támadták a kanadai szenátus, az ipari és a közmunka minisztérium internetes oldalait, valamint a kormányzati ügyfélszolgálati oldalakat.

Hirdetés

"Megerősíthetem, hogy kibertámadást intéztek a kormányzati honlapok ellen" - írta Twitter-fiókjában Tony Clement, a Kincstári Tanács elnöke.A támadást az Anonymous internetes kalózcsoport vállalta, hangsúlyozva, hogy akciójával tiltakozni kívánt az új terrorellenes törvény ellen, amely jelentősen kiszélesítette a kanadai titkosszolgálatok jogköreit, mindenfajta független felügyelet nélkül.

A C-51-es törvény az Anonymous hackerei szerint sérti a kanadaiak szabadságjogait, s emellett "a kisebbségi csoportok és másként gondolkodók ellen irányul".

 

"Kiárusíthatják-e a magánéletünket a biztonság nevében?" - kérdezte egy elektronikusan eltorzított hang az Anonymous-csoport által a közösségi oldalakra feltett video-üzenetben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.