Hirdetés
. Hirdetés

Kémeszközzé alakítható az iPhone-ok kamerája

|

Csak a kamera-hozzáféréssel rendelkező applikációk egyikét kell hozzá meghekkelni. A Google egyik mérnöke tárta fel a hibát.

Hirdetés

Hirdetés

Az iPhone-okat általában biztonságos eszközöknek tekintik, és az Apple egyetlen alkalmat sem mulaszt el, amikor rámutathat, hogy felhasználói mennyire védettek.

A Google egyik mérnöke szerint azonban ez nem teljesen igaz: az iPhone kameráját kémkedésre is fel lehet használni a kamera-hozzáféréssel rendelkező appok meghekkelésével.

Felix Krause blogjában bemutatja a támadás módját, és elmagyarázza, hogy a hekkerek nem csak hozzáférhetnek az első és hátsó kamerához, de fotókat és videofelvételeket is készíthetnek. Sőt, az adást a netre is továbbíthatják, és arcfelismerő programok futtatásával az okostelefon gazdájának hangulatát is kipuhatolhatják.

Mégsem olyan biztonságos?

A Google-alkalmazott szerint a fő gond az, hogy a felhasználó jelenleg semmilyen jelzést nem kap, amiből tudhatná, hogy a kamera aktív. Úgy véli, hogy az Apple egy LED hozzáadásával orvosolhatná ezt a problémát, addig pedig azt tanácsolja, hogy fedjük le a kamerát, vagy vonjuk vissza a kamera-hozzáférést az összes applikációtól, és csak a beépített kamera-aplikációt használjuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.