Hirdetés
. Hirdetés

Kétéves hiba veszélyezteti az Android eszközöket

|

A Google egy root hozzáférést lehetővé tevő Android sérülékenység miatt adott ki figyelmeztetést.

Hirdetés

Egy alkalmazás, amely lehetővé teszi a teljes ellenőrzés - root hozzáférés - megszerzését a felhasználók számára androidos eszközükön, egy olyan biztonsági rést használ ki a Linux kernelben, amely kijavítatlanul maradt az Androidban, noha már két éve felfedezték. A hibát eredetileg 2014 áprilisában kijavították a Linux kernelben, de a javítást nem vitték át az Android operációs rendszerbe, amely a Linux kernelen alapszik. Nemrégiben biztonsági kutatók hívták fel a Google figyelmét arra, hogy a sérülékenység kihasználásával kiemelt felhasználói jogok szerezhetők. A hiba javítását egy későbbi frissítés végzi el, a Google már eljutatta a javítófoltokat a készülékgyártókhoz és publikálta azokat az Android Open Source Projectbe (AOSP) az Android kernel 3.4-es, 3.10-es és 3.14-es változataihoz. A 3.18-as és újabb verziók nem sebezhetőek.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.