Hirdetés
. Hirdetés

SecWorld 2020: Kiberbiztonság, fenyegetés-menedzsment és eseménykezelés

|

Jens O. Bothe kibervédelmi szakértő (OTRS Group) a kiberbűnözők trükkjeiről és a védekezési technikákról beszélt előadásában.

Hirdetés

Hirdetés

Bothe azzal kezdte előadását, hogy az ember a védelmi fal leggyengébb pontja. Több eszközzel is támadható, köztük adathalászattal, pretextinggel (ez egy olyan támadásforma, amikor előzetesen begyűjtött adatok alapján próbálnak valakiből információkat kicsalni), mediadroppinggal (ilyenkor valamilyen kecsegtető anyagot tartalmazó adathordozót "felejtenek" jól hozzáférhető helyen a bűnözők, és az anyag megnyitásával indul a támadás), rátapadással (ekkor a szélhámos valakire rátapadva jut be védett helyekre). A közösségi hálózatok is fontos forrásai a bizalmas adatoknak, és tudjuk, "az internet sose felejt".

A szakértő ezután példákat mutatott be a kiberbűnözők által alkalmazott adatgyűjtési technikákra és támadási módozatokra, majd rátért a lehetséges ellenintézkedésekre.

Először az egyéni szinten alkalmazható megoldásokat ismertette (oktatással történő érzékenyítés, körültekintő jelszóhasználat, titkosítás, a vezeték nélküli funkciók ésszerű használata, egészséges bizalmatlanság), majd a vállalati szintű megoldásokat vette sorra (alkalmazottak kiképzése, biztonsági csapat felépítése, eszközlánc kiépítése), végül bemutatta az OTSR IT-biztonságmenedzsment rendszerét, a STORM-ot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.