Hirdetés
. Hirdetés

Kibertámadás érte az amerikai egészségügyi minisztériumot

|

Bizonyos rendszereket óvatosságból le is kapcsoltak.

Hirdetés

Kibertámadás érte Maryland egészségügyi minisztériumát nem sokkal azután, hogy az állam bejelentette az Omicron nevű koronavírusváltozat több esetét, amit a kormányzó "kialakulóban lévő helyzetnek" nevezett.

"Ez egy gyorsan változó helyzet, és továbbra is folyamatosan tájékoztatni fogjuk a marylandiakat, amint új információk állnak rendelkezésre" - mondta Larry Hogan kormányzó a The Hillnek a támadásról.

Hirdetés

A támadásról nem sok konkrétum ismert, de a marylandi biztonsági műveleti központ közölte, hogy vizsgálják az incidenst, amelyben a marylandi egészségügyi minisztérium, az informatikai minisztérium és a katasztrófavédelmi minisztérium érintett.

"Bizonyos rendszereket óvatosságból offline állapotba hoztak" - mondta egy állami szóvivő.

A támadás híre azután érkezett, hogy az állam felvette magát azon amerikai helyszínek egyre növekvő listájára, amelyek az Omicron eseteit jelentették: Maryland a múlt héten három esetet jelentett be az új Covid-változatból.

A marylandi egészségügyi minisztérium honlapja hétfő reggel óta a felhasználókat az általánosabb állami honlapra irányítja át. A hétvégi támadást követően számos más, az egészségüggyel kapcsolatos weboldal is leállt, köztük egy olyan oldal, amelyen a marylandiak a Medicaidre pályázhatnak, és egy másik, amely az idősotthonok biztonságáról szól.

Egészségügyi tisztviselők a közösségi médián keresztül sürgették az államot, hogy szolgáltatásait és erőforrásait tegye újra működőképessé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.