Hirdetés
. Hirdetés

Kínai cégnek küldenek böngészési adatokat az iPhone-ok

|

A biztonságos böngészést elősegítő Safari funkció nem csak a Google, hanem a Tencent szolgáltatását is használja.

Hirdetés

Hirdetés

Az iPhone-okon futó Safari böngésző csaló webhelyekre figyelmeztető funkciója úgy működik, hogy a böngészési információkat (a felkeresni kívánt webhelyek címét) elküldi a Google Safe Browsing szolgáltatásba, ahol a hivatkozásokat összevetik egy fekelistával, hogy kiszűrjék a nem biztonságos, rosszindulatú weboldalakat.

Azonban ugyanezeket az információkat az Apple hasonló célból elküldi a kínai Tencent vállalatnak is, amelyet korábban kapcsolatba hoztak az állami cenzúrázással, és amely együttműködik a pekingi kormánnyal. Maga az Apple ismeri el a funkció ismertetésében, hogy a böngészési adatokat megkapja a Tencent Safe Browsing szolgáltatás is.

A funkció kikapcsolható a Safari böngészőben az iOS 13 operációs rendszert futtató iPhone-okon és iPadeken, azonban ekkor megszűnik a Google Safe Browsing által nyújtott védelem is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.