Hirdetés
. Hirdetés

Kinyírja a Windows 10 vírusvédelmét az új frissítés

|

A Windows 10 v. 1809-hez kiadott kiadott kumulatív frissítés hatására egyes gépeken lebénul a Microsoft Defender ATP.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 v. 1809-hez kiadott legfrissebb kumulatív frissítés súlyosan károsítja az operációs rendszer beépített vírusellenes programját.

A kumulatív frissítés október 15-én jelent meg, és a Microsoft szerint bizonyos gépeken telepítése után lebénul a Microsoft Defender ATP.

A probléma első számú érintettje az 1809-es változatszámú Windows 10, de a hiba a Windows 10 Enterprise LTSC 2019, a Windows Server v. 1809 és a Windows Server 2019 esetében is jelentkezhet.

Azok a balszerencsések, akik a kumulatív frissítés telepítése után nem tudják többé használni a Microsoft Defender ATP-t, egyelőre egyet tehetnek: eltávolítják a teljes frissítést. Ezzel persze a kiadás legfrissebb fejlesztéseiről is le kell mondaniuk, de a vírusellenes program legalább ismét életre kel.

A szoftveróriás azt mondja, hogy már dolgozik a javításon, amely várhatólag a novemberi frissítő kedden fog megjelenni. Jövő hónapban ez a nap november 12-re esik, és az összes Windows 10 változatra ekkor érkezik meg a biztonsági, illetve egyéb célú javításokat tartalmazó frissítő csomag.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.