Hirdetés
. Hirdetés

Laptoptolvajt buktatott le a lopottlaptop.hu

|

A gépet egy használt laptopokat forgalmazó boltban szerették volna értékesíteni.

Hirdetés

Szeptember 20-án, egy konferencián lopták el ultrabookját annak a fiatal nőnek, aki a rendőrségi feljelentés után készüléke adatait feltette a www.lopottlaptop.hu weboldalra. Meglepetésére nagyon hamar csörgött a telefon és megtudta, hogy a számítógépet megtalálták. A rendőrségi hivatalos munka és eljárás végén vissza is kapta laptopját.

Hirdetés

„A www.lopottlaptop.hu oldalunknak egy használt laptopok kereskedésével foglalkozó bolt, a www.computerek.hu szólt, hogy egy, a nyilvántartásunk szerint lopottnak bizonyult gépet náluk próbáltak meg eladni. Ők értesítették a rendőrséget is, a hatóságok a gépet és az azt értékesíteni próbáló személyt visszatartották” - mondta Benkő Tibor, a lopottlaptop.hu tulajdonosa.

Benkő hozzátette, nem csak a laptop tulajdonosa volt boldog, hanem ő is, hiszen a szolgáltatás 2009-es indulása óta ez első eset, hogy közvetlenül oldaluk segítségével sikerült megtalálni egy lopott gépet.

Magyarországon évente egyre több laptopot lopnak el. Tavaly naponta tíz készüléknek kelt lába, a rendőrség összesen 3643 esetet regisztrált. Az így keletkezett anyagi kár meghaladja az egymilliárd forintot, de ha az adatok és szoftverek értékét is figyelembe vesszük, akkor a teljes kár ennek ötszöröse is lehet.

A www.lopottlaptop.hu oldalon teljesen ingyen lehet regisztrálni, bejelenteni a lopott gépeket. A gép bekerül adatbázisba amiben jelenleg 1185 körözött számítógépet tartanak nyilván. Az oldalon működő kereső segítségével ellenőrizni lehet, hogy az adott sorozatszámú gép szerepel-e az adatbázisban vagy sem. Ha fogás van, akkor a lopottlaptop.hu minden segítséget megad a laptop visszajuttatásában.

 

„Az oldalt azért indítottuk, mert 2008-ban egy lakásbetörés során három, egyedileg jól azonosítható gépet vittek el tőlünk, a rendőrség meg tehetetlen volt, annak ellenére, hogy nagy értékű számítógépekről volt szó” - meséli Benkő Tibor. Az oldal szolgáltatásait ingyen lehet használni, reklámból szeretnénk eltartani az oldalt, ami egyelőre csak veszteséget termel. „A computerek.hu oldalhoz hasonló boltoknak egy partnerprogramot dolgoztunk ki, melynek keretén belül azok a boltok, akik vállalják, hogy minden hozzájuk kerülő használt gépet először ellenőriznek oldalunkon, megkapják az Ellenőrzött Eredet Tanúsítványunkat. Az ellenőrzés a boltoknak is érdekük, hiszen, ha kiderül, hogy lopott gépet értékesítenek, akkor ők a károsultak” – tette hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.