Hirdetés
. Hirdetés

Lefagyás elleni védelem az új Firefoxban

|

A most megjelent 48-as változat többfolyamatos funkcionalitása megóvja a böngészőt az összeomlástól.

Hirdetés

A Firefox legújabb változatának továbbfejlesztései gyorsabban reagálóvá tették a böngészőt, továbbá kevésbé hajlamossá az összeomlásokra olyan esetekben, amikor sok böngészőlapot tartunk egyszerre megnyitva. A többfolyamatos működés lényege, hogy a Firefox elszeparáltan kezeli a webtartalmakat és a böngésző komponenseket, ahogy azt a Chrome már évek óta teszi. Így ha egy webes app túl sok memóriát foglal le, a böngésző kezelőszervei, alkotóelemei - menük, lapok, gombok - nem fagynak le. A Mozillától származó információk szerint a szolgáltatás egyelőre csak korlátozott számú gépen van bekapcsolva, és csak fokozatosan terjesztik ki az összes felhasználóra.

Annak ellenőrzésére, hogy a saját Firefox példányunkban be van-e kapcsolva a funkció, írjuk be a címmezőbe az about:support kifejezést, üssük le az Enter billentyűt, és megjelenő lapon az Alkalmazás alapadatai részben keressük meg a Több folyamatú ablakok tételt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.