Hirdetés
. Hirdetés

Lehet, hogy a Zoom-fiókját árulják a neten

|

Fillérekért, sőt ingyen is hozzá lehet jutni a sötét weben más felhasználók bejelentkezési adataihoz.

Hirdetés

Hirdetés

Nem szűnnek a koronavírus-járvány miatt hirtelen nagyon népszerűvé váló videokonferencia szoftverrel kapcsolatos problémák: a Cyble biztonsági cég vizsgálata szerint több mint 500 ezer Zoom-fiókot árulnak a sötét weben és hacker fórumokon, ami további komoly biztonsági aggályokat vet fel az appal kapcsolatban.

Ráadásul egyes fiókokat fillérekért, sőt ingyenesen kínálnak, állapították meg a kutatók, így a hackerek könnyedén tudnak a videókonferenciákat széttrollkodó zoombombing támadásokat indítani.

Korábban sok kritika érte a szolgáltatót, mivel kiderült, hogy a forgalom egy része megjárja Kínát, kiberbűnözők bele tudnak nézni/hallgatni a konferenciákba, valamint rögzíteni tudják azokat. Ezért aztán világszerte több cég, kormányszervezet és intézmény megtiltotta alkalmazottainak, tanulóinak az app használatát.

Az adatvédelmi és biztonsági problémák kiküszöbölése érdekében a Zoom tanácsadóként alkalmazta Alex Stamost, a Facebook korábbi biztonsági vezetőjét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.