Hirdetés
. Hirdetés

Lezárták a "selyemutat"

|

Az FBI lecsapott az internet sötét oldalára, bezárták a hírhedt „Silk Road” webáruházat és letartóztatták annak üzemeltetőjét, Ross Ulbrichtot.

Hirdetés

A 29 éves, "Dread Pirate Roberts" becenevű Ulbricht által alapított „Silk Road” közel egymillió regisztrált felhasználóval rendelkezett, akik kábítószert, hacker eszközöket, fegyvert vagy akár emberéletet is kínáltak és kerestek. Az oldalon a vitatott Bitcoin virtuális pénzzel lehetett fizetni ebből az FBI mintegy 26 ezret foglalt le, 3,6 millió dollár értékben.

Hirdetés

Az ügyészség szerint a selyemút Ulbricht totális irányítása alatt állt, rendszeradminisztrátorok egy csoportja dolgozott a keze alá, hogy a tranzakciók minél simábban menjenek. Az oldal egyébként nem csak illegális narkotikumokat értékesített, a felhasználók tanácsot kaphattak például a kábítószerek megfelelő csomagolásához, de lehetett hamis személyi okmányokat is vásárolni.

Az FBI jelentése szerint Ulbricht nem riadt vissza az erőszaktól sem, ha érdekeit kellett megvédenie. Állítólag bérgyilkosokkal hallgattatott el egy felhasználót, aki fel akarta fedni az oldal sötét titkait.

A férfi mindent megtett azért is, hogy az oldala hozzáférhetetlen legyen, egyedül a titkos Tor hálózat segítségével lehetett bejutni az alvilági webshopba.

Ulbricht 2006-ban végzett a Texasi Egyetemen ahol fizikából diplomázott. Később a Pennsylvaniai Egyetemen volt mérnökhallgató, de otthagyta az iskolát, hogy megalapítsa a „Silk Road-ot”.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.