Hirdetés
. Hirdetés

Magyar megoldás nyit új korszakot a globális kiberbiztonsági piacon

|

Világszinten is egyedülálló megoldással forgatja fel az informatikai biztonsági piacot a Hackrate. A startup legújabb fejlesztése, a HackGATE nevet viselő online platform, úgy figyeli és naplózza a kibervédelmi teszteléseket, hogy mélyreható és átlátható értékelést nyújt arról, hogy a vállalati rendszerek hogyan készültek fel a valós támadásokra.

Hirdetés

Egyre több vállalat alkalmaz etikus hackereket annak érdekében, hogy felmérjék az informatikai rendszerek potenciális veszélyforrásait és gyengeségeit, egyben fejlesszék védelmüket a szervezeten kívülről érkező, rosszindulatú digitális támadásokkal szemben. A kibertámadást szimuláló IT biztonsági vizsgálatok teljeskörűsége azonban nehezen ellenőrizhető, az átfogó tesztelés hiánya miatt gyakran súlyos biztonsági hibák maradnak észrevétlenül. Az iparág első, magyar fejlesztésű monitorozó platformja erre a kihívásra válaszol.

"A HackGATE-tel egy olyan, eddig nem létező megoldást nyújtunk a vállalkozásoknak, mérettől függetlenül, amelynek köszönhetően költséghatékonyan, mégis alaposan, így maximális hatásfok mellett valósíthatják meg informatikai biztonsággal kapcsolatos tesztelési projektjeiket" - mondta Pózner Balázs, az etikus hackerközösségre épülő megoldásokat nyújtó Hackrate társalapítója és ügyvezetője.

Korszerű és felhasználóbarát technológia

A HackGATE innovatív technológiáját egy vezető biztonsági információ- és eseménykezelő rendszerrel (SIEM) integrálták, amely azon túl, hogy lehetővé teszi az támadástípusok pontos azonosítását, a biztonsági adatok folyamatos rögzítését és az összefoglaló riportok készítését is elvégzi.

Az online felület használatával lépésről lépésre követhető a tesztelési tevékenység, így a megbízó vállalatok pontosan láthatják, hogy milyen területeken és milyen módszertannal történt a vizsgálat, azok milyen funkciókat érintettek. "Ezzel megvalósítható a teljes transzparencia, amely az IT biztonsági tesztelés piacának eddigi legnagyobb hiányossága volt" - tette hozzá a társalapító.

A megoldás egyfajta összekötő szerepet tölt be az informatikai rendszerek és az etikus hackerek között, feladata, hogy megfigyelje az etikus hackerek tevékenységét, és ellenőrizze, irányítsa, szűrje az IT rendszer felé érkező forgalmat. A HackGATE a webszerverekhez való hozzáférést IP-címre korlátozza, az etikus hackerek csak erős azonosítási lépéseket követően érhetik el az IT rendszereket, így minimalizálja a jogosulatlan hozzáférés kockázatát.

Hirdetés

A rendszer a tesztelési projekt végén egy kattintható összefoglaló riportot generál, amely lehetővé teszi a szimulált és a valós támadások egyértelmű megkülönböztetését, illetve a jogosulatlan behatolók hatékony kezelését.

A fejlesztés a Hiventures tőkebefektetésének eredményeként valósulhatott meg. "Bizonyos területeken, például a pénzintézeteknél, már jogszabályi előírás az informatikai biztonság rendszeres tesztelése, de napjainkban egyre több további vállalat ismeri fel a kibervédelem jelentőségét. A piac tehát folyamatosan bővül, a Hackrate új fejlesztése pedig nemzetközi téren is teljesen új távlatokat nyithat" - emelte ki Szluha Dénes, a Hiventures startup üzletágvezetője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.