Hirdetés
. Hirdetés

Az amerikai iskolákban kezdik betiltani a Zoomot

|

Biztonsági problémák miatt egyre több helyen állnak át a Microsoft Teamsre.

Hirdetés

Hirdetés

A koronavírus-járvány nagy nyertese volt idáig a Zoom videokonferencia program, amelyet rengeteg iskola használt távoktatásra.

Az utóbbi időben azonban számos adatvédelmi problémára derült fény az app kapcsán, és New York oktatásügyi felelőse, Richard Carranza most e-mailben arra kérte a város iskolaigazgatóit, hogy állítsák le a Zoom használatát.

Az ország más oktatási intézményeiben is hasonló lépést terveznek, és a tanárok, akik korábban nem kevés időt szántak a program kezelésének  elsajátítására, most a Microsoft Teamsszel ismerkednek, ami a Zoom biztonságosabb alternatívájának számít.

A Zoom eközben lázasan igyekszik megnyugtatni felhasználóit, és felhagyott az új funkciók fejlesztésével, hogy minden erejét a biztonsági problémák kiküszöbölésére fordíthassa.

A hekkerek által könnyedén kihasználható sebezhetőségek mellett azonban más gondok is vannak a programmal: nemrég kiderült, hogy egyes amerikai beszélgetéseket Kínán keresztül bonyolítanak le, és ez a hír tovább rombolta a Zoom iránti bizalmat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.