Hirdetés
. Hirdetés

Már PDF-ben is lopják az adatainkat!

|

Új adathalász technika terjed: a bűnözők megtévesztő PDF melléklettel csalják ki az e-mailes azonosítókat.

Hirdetés

Az adathalászok módszere idáig az volt, hogy olyan oldalakra csalták áldozatukat, ahol bizalmas adatokat próbáltak kiszedni belőlük.

A Microsoft kutatói most új trükkre figyeltek fel. Ez abból áll, hogy kapunk egy e-mailt, a mellékletében egy PDF anyaggal, ami teljesen megbízhatóan néz ki, például egy terméket vagy szolgáltatást ajánl. Ám a levél megjelenít egy kattintható üzenetet, miszerint a képek megnyitásához az Excelre van szükség. Ha kattintunk a linken, nem az Excel indul el, hanem megnyílik egy oldal, amelyik a hozzáféréshez az e-mail azonosítóinkat kéri.

Az egész persze hatalmas kamu, és épp ezért fontos a legújabb böngésző-változatokra frissíteni, mert ezek már figyelmeztetnek, ha nem megbízható kapcsolaton keresztül kérnek tőlünk ilyen információt. Bár a HTTPS-en keresztüli adathalászatra is van példa, a frissített böngészők mindenképp jobban védenek.

A csalók Dropbox hivatkozáson keresztül is megkísérelhetnek ilyen PDF-eket a gépünkre juttatni, illetve a fájl letöltéséhez is kérhetik azonosítóinkat. Ezek mind olyan jelek, amikre érdemes odafigyelnünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.