Hirdetés
. Hirdetés

Még átlátszóbb lesz az Apple

|

A bűnüldöző szervek idáig e-mailben kérhettek a cégtől adatokat, ezentúl egy jól nyomon következő internetes portálon keresztül intézhetik az adatigénylést, és követhetik nyomon a feldolgozás folyamatát.

Hirdetés

Hirdetés

Az Apple bejelentette, hogy egy portált indít a rendőri hatóságok adatigényléseinek kezelésére.

Ez transzparencia szempontjából komoly előrelépést jelent az eddig rendszerhez képest, amelyben a bűnüldöző szervek tisztviselőinek egy speciális e-mail címre kellett elküldeniük igényeiket. A webhely kényelmesebb, központosított felületet kínál az igények benyújtásához, és megkönnyíti a kérelmek nyomon követését.

Az új portál mellett egy olyan csoportot is létrehoz az Apple, amely a rendőri szervek képzésében segít világszerte  (többek között egy új online oktatómodullal). A cél az, hogy segítsék munkájukban azokat a kisebb rendőri erőket, amelyek nem rendelkeznek a nagy szervezetek komolyabb erőforrásaival.

Az Apple-nek szigorú, nyilvánosan közzétett irányelvei vannak arra vonatkozóan, hogy mit lehet, és mit nem az Egyesült Államokon belül, illetve kívül kiadni a rendőri hatóságoknak. A cég évente kétszer jelentésben teszi közzé, hogy milyen megkereséseket kapott a kormányhivataloktól és a bűnüldőző szervektől.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.