Hirdetés
. Hirdetés

Még biztonságosabb lett a Chrome

|

A legújabb kiadás, a Chrome 86 legfontosabb újdonságai a komfort- és biztonságérzetünk javítását szolgálják. A böngésző a korábbiaknál is hatékonyabban véd az adathalászoktól, és a jelszavak beírását is egyszerűbbé teszi.

Hirdetés

A Google a fejlesztési ágról stabil csatornára helyezte át Chrome legújabb, 86-os kiadását, tehát mától mindenkinél automatikusan frissülnie kell új indításkor - mobilos rendszereken azért érdemes ellenőrizni, hogy ez megtörténik-e, és beállításoktól függően manuálisan kell "rásegíteni" a dologra. A Google-nál már hagyomány, hogy minden új Chrome valamilyen központi témára koncentrál: a Chrome 85-nál ez a sebességnövelés volt, a Chrome 86-nál pedig a jelszókezelés és a biztonság javítása került fókuszba.

Hirdetés

A Google a 2019. decemberében megjelent Chrome 79-ben mutatta be a Pasword Checkup nevű szolgáltatást, amely ellenőrizte, hogy a szinkronizált jelszavak nem kerültek-e illetéktelen kézbe. Mostantól ez a funkció a Chrome androidos és iOS mobilváltozatában is elérhető.

További újdonság, hogy a Google az iOS-re is kiterjesztette az automatikus jelszóbevitelt. Ezt a szolgáltatást, amely eredetileg júliusban mutatkozott be Androidon, úgy tervezték, hogy az adathalász helyeken ne engedje a jelszavak automatikus beírását, viszont a "rendes" site-okon egyetlen koppintással megoldhatóvá tegye a bejelentkező mezők kitöltését. Az iOS-en futó verzióban a jelszavak automatikus kitöltését egy biometrikus azonosítás is megelőzi, ami lehet a Face ID, a Touch ID vagy végső esetben egy telefonra küldött belépési kód.

Mostantól az Enhanced Safe Browsing fokozott adathalász- és vírusellenőrzését is tartalmazza a Chrome mobilváltozata (ez a szolgáltatás májusban mutatkozott be a Chrome 83-ban, de csak az asztali változatok tudták). A Crome 86 a nem megbízható fájlok letöltésétől is igyekszik megóvni, és alapból blokkolja a végrehajtható és archív fájlokat.

Végül a korábbi változatokban tesztelt új Native File System API a Chrome 86-ban már alapból aktiválva van. Ez az új interfész lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy olyan erőteljes webes appokat hozzanak létre, amelyekkel egy új, biztonságos és gyors módszerrel érhetik el közvetlenül a felhasználó eszközén tárolt fájlokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.