Hirdetés
. Hirdetés

Megfigyeli önt a kormány?

|

Új eszközt adott az újságíróknak és az emberi jogi harcosoknak az Amnesty International.

Hirdetés

A Detekt névre hallgató program képes felismerni a legismertebb spyware programokat, köztük olyanokat, amiket a kormányok használnak előszeretettel megfigyelésre.

Hirdetés

„A kormányok egyre többször használnak kifinomult eszközöket a megfigyeléshez, amiknek segítségével képesek olvasni az aktivisták és az újságírók privát levelezését, távolról bekapcsolni a webkamerákat és mikrofonokat, valamint titokban rögzíteni minden aktivitásukat. A cél természetesen az, hogy a mocskos kis titkaik ne kerüljenek napvilágra” – mondta Marek Marczynski, az Amnesty Internationaltól.

 

A Claudio Guarineri fejlesztő által Detekt névre keresztelt program átnézi a felhasználó számítógépét és azonnal riaszt, ha ilyen kémszoftvert érzékel. A Detekt ingyenesen hozzáférhető bárki számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.