Hirdetés
. Hirdetés

Megjavult az Android

|

Frissítést adott ki mobil operációs rendszeréhez a Google több hiba megszüntetése érdekében.

Hirdetés

Hét sérülékenységet javított mobil operációs rendszerében a Google, köztük két kritikus hibát, amelyek lehetővé teszik a távoli kódvégrehajtást speciálisan átalakított médiafájlok kezelésekor. A foltozás része a Google nemrégiben bejelentett havi frissítési modelljének, amely az Android 5.1-et és 6.0-t futtató Nexis okostelefonokat érinti, de a javítások forráskódját 48 órán belül hozzáadják az Android Open Source Projecthez, így lehetővé válik a más mobilokon futó változatok javítása is.  A két kritikus hiba (CVE-2015-6608 és CVE-2015-6609) az Android mediaserver és libutils komponensében található.

A hackerek többféleképpen használhatják ki: MMS üzenetek küldésével, vagy oly módon, hogy valamilyen trükkel ráveszik a felhasználókat médiafájlok lejátszására a mobil eszköz böngészőjében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.