Hirdetés
. Hirdetés

Minden egyben megoldást kínál a Kaspersky

|

Kimondottan a KKV-k informatikai biztonságának szem előtt tartásával készítette el a Kaspersky az új Endpoint Security for Business megoldását.

Hirdetés

A cégeknek számos kihívással kell szembenézniük, mikor az IT-biztonságról van szó: az operációs rendszereket és az alkalmazásokat folyamatosan frissítik és javítják. Annak érdekében, hogy időben felismerjék és megakadályozzák a malware bejutását a rendszerbe, folyamatos monitoringra van szükség. A cég kincsként őrzött adatait meg kell óvni a kíváncsi és rosszindulatú behatolóktól és természetesen egyre inkább oda kell figyelni - a BYOD trendnek köszönhetően - a vállalatot megszálló, alkalmazottak által birtokolt mobil eszközökre.

kaspersky
kaspersky

Ezeknek a feladatoknak a teljesítése komplikált dolog, éppen ezért döntött úgy a Kaspersky, hogy olyan megoldást kínál, aminek köszönhetően könnyebb lesz az IT-vezetők élete. Az új Endpoint Security for Business segítségével a kis- és középvállalatok IT-menedzserei egy konzolon kísérhetik figyelemmel és irányíthatják a cég biztonságának minden aspektusát.

A kifinomult kiberfenyegetések kutatásának régi élharcosaként ismert és elismert moszkvai székhelyű IT-biztonsági cég egy, elemzőknek rendezett eseményen mutatta be legfrissebb termékét New Yorkban. Petr Merkulov CPO szerint a “komplexitás a biztonság ellensége”. A túl sok “mozgó alkatrész” különösen a KKV-k életét nehezíti meg.

Mint arra Merkulov rámutatott, léteznek megoldások a különböző biztonsági problémák megoldására, de mindegyik különböző platformot és irányítópultot igényel. Márpedig a kis- és középvállalatok amúgy is túlterhelt IT-vezetőinek emiatt túl sokfelé kell figyelniük, amire egyszerűen nincs kapacitásuk.

A Kaspersky azt ígéri, azzal, hogy egy termékbe vonták össze a frissítés-menedzsmentet, a malware védelmet, a mobil eszközkezelést, az adatvédelmet és más biztonsági eszközöket, az IT-menedzserek képesek lesznek megvédeni minden rendszert és végpontot, kezdve a szomszéd szobában lévő PC-től, a másik épületben található virtuális gépen át, egészen a világ túloldalán lévő okostelefonig, mindezt egy konzolon.

Az új termék négy verzióban érkezik: Core (Észak-Amerikában nem érhető el), Select, Advanced és a Kaspersky Total Security for Business. Mivel skálázható és moduláris, minden cég megtalálja azt a megoldást, ami leginkább megfelel mindennapi igényeinek, de könnyedén adhat hozzá új funkciókat, ha a szükség úgy hozza.

Természetesen más cégek is kínálnak hasonló megoldásokat, de a Kaspersky szerint - minő meglepetés - ezek túl ormótlanok és drágák a kis- és középvállalatok számára. Mindazonáltal, mind a Symantec, mind a McAfee kínálatában szerepel olyan átfogó platform, ami egy konzolról menedzselhető.

Természetesen egy biztonsági megoldás sem lehet hibátlan. A Kaspersky Endpoint Security felhasználói ezt az igazságot megtapasztalhatták, mikor a héten kijött frissítés után képetlenek voltak bizonyos weboldalakat elérni. A problémát a moszkvaiak egy gyors update segítségével kedden orvosolták.

Sajnos az Endpoint Security for Business áráról egyelőre nincsenek információk, a leendő vásárlóknak közvetlenül a gyártótól kell ajánlatot kérniük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.