Hirdetés
. Hirdetés

Mindenki meneküljön a Windows 7-től!

|

Súlyos sebezhetőség miatt riasztást adott ki a Google.

Hirdetés

Hirdetés

A Google azt ajánlja a Windows 7 felhasználóknak, hogy ha tehetik, fejlesszenek tovább a Windows 10-re, mert a mag sebezhetősége súlyosan veszélyezteti rendszereiket.

A cég egyik szakembere szerint két biztonsági sebezhetőséget fedeztek fel, az egyiket a Chrome böngészőben, a másikat a Windowsban. A Chrome hibáját már orvosolták a 72.0.3626.121 frissítésben, de a Windows 7-en továbbra is ott tátong a rés.

A sebezhetőség a Windows win32k.sys magvezérlőben van, és a Google szerint a Windows 10-et a megfelelő javítások miatt nem érinti. Kizárólag a Windows 7 veszélyeztetett, és ez idáig csupán a Windows 7 32 bites változata ellen érzékeltek tényleges támadási kísérletet.

A Google biztonsági kutatója szerint a veszélyes hibáról szóltak a Microsoftnak, amelyik már dolgozik a javításon. Ugyanakkor korábbi gyakorlatukhoz híven a nyilvánosságot is figyelmeztetni akarták a problémára.

Amíg a Microsoft nem szállítja a javítást, csak a Windows 10-re történő továbbfejlesztés jelenthet védelmet, véli a Google.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.