Hirdetés
. Hirdetés

Mit hoz a Microsoft jelszó nélküliségre való áttérése a kiberbiztonság számára

|

Ez a váltás a távoli és hibrid csapatoknak is segít csökkenteni a jelszó-visszaállítással járó magas költségeket.

Hirdetés

Az év elején a Microsoft bejelentette, hogy felhasználóinak többé nem lesz szükségük jelszavakra a fiókjaikba való bejelentkezéshez. Ez az alkalmi fogyasztó számára teljesen idegen ötletnek tűnhet, de a kiberbiztonsági iparágban dolgozók számára a jelszófüggőségtől való eltávolodást már régóta biztonságosabb alternatívaként emlegetik.

A Microsoft döntése azonnali előnyökkel járhat a felhasználók és az informatikai személyzet számára, mivel több olyan háttértámogatási technikai lehetőséget ad, amelyek lehetővé teszik a jelszó nélküli többfaktoros hitelesítést (MFA), amely egy intelligens mobileszköz használatát jelenti a bejelentkezési tranzakció végrehajtásához.

Hirdetés

A kiberbiztonsági területen a változást szorgalmazóknak azonban problémát jelentett, hogy rávegyék a vállalkozásokat az átállásra. A sikeres bevezetésekhez a vállalatoknak be kellett fektetniük a megfelelő erőforrásokba, képzésbe és végfelhasználói kommunikációs rendszerekbe. A kis- és középvállalkozások esetében gyakran a megfelelés vagy a költségek vezetnek a jelszó nélküli rendszerhez, amellyel szemben azonban a bizalmatlanság még mindig általános. A nagyobb vállalatok, amelyek gyakran követik a korai alkalmazókat, összetettebb követelményeket támasztanak, és a széles körű nyilvános telepítések ma még ritkák.

A cégvezetőknek világossá kell tenniük, hogy ezeknek az átmeneteknek a fő célja a biztonság javítása. A betörések több mint 80 százaléka még mindig a gyenge vagy ellopott jelszavak miatt történik, és a zsarolóvírus is fontos elkövetési vektor a nyers erővel végrehajtott távoli asztali protokoll (RDP) támadásokban. Ha a Microsoft és más nagy technológiai vállalatok sikeresen vezetik be a jelszómentességet, az erősíti a csapatszintű bizalmat, és meggyőzi a szkeptikusokat, hogy ezek a lépések a biztonságot szem előtt tartva történnek.

Mivel egyre több ember lép digitálisan kapcsolatba egymással, és a teljes munka- és társadalmi életük gakran nem a fizikai térben történik, a Microsoft bejelentése egyértelmű jelzés arra, hogy már megérkeztünk a jelszó nélküli jövőbe.

A vállalati fiókokba jelszó nélküli módszerekkel - például USB-kulcsokkal vagy FIDO-architektúrára épülő mobileszközökkel - történő bejelentkezés legfőbb előnye, hogy megerősíti a vállalkozások biztonsági stratégiáját. A jelszó nélküli hitelesítés ígérete az, hogy mindezt jobb végfelhasználói élmény mellett éri el, mivel a felhasználóknak többé nem kell jelszót beírniuk, és a fejlett űrlapok nem kívánnak kódokat.

Ez a váltás a távoli és hibrid csapatoknak is segít csökkenteni a jelszó-visszaállítással járó magas költségeket. A jelszavak nélkül, amelyek miatt aggódni kell, a csapatok nem veszítenek többé termelékenységet a fiókjaikból kizárt felhasználók miatt, és az informatikai személyzet nem pazarol többé értékes időt és erőforrásokat a bejelentkezések újbóli helyreállítására.

Mivel egész iparágak állnak át, a vállalatoknak hamarosan el kell dönteniük, hogy átveszik-e a jelszó nélküliséget és hogy ennek részeként alkalmaznak-e biometrikus hitelesítést, például arcszkennelést és ujjlenyomatot. A széles körű irányelvváltások ideje most jött el, mivel a Google és az Apple technológiai óriások a Microsoft nyomdokaiba lépnek, és saját jelszómentes megoldásaikkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.