Hirdetés
. Hirdetés

Most már biztos: kijátszható az iPhone X arcfelismerője!

|

Egy kínai asszony iPhone X-éhez többször is hozzáfért a kolléganője.

Hirdetés

Hirdetés

Az iPhone X Face ID arcfelismerő rendszere sok vitát kavart, és egyre több teszt bizonyítja, hogy valóban megkerülhető hasonló arcok, vagy speciális 3D maszkok segítségével.

Bár az Apple azt állítja, hogy a tévedés, átverés esélye egy a millióhoz, a cég belement, hogy visszatérítse a vételárat annak a kínai vásárlónak, akinek egy munkatársa többször is "meghekkelte" az arcfelismerő rendszert.

Az asszony a mobil védelmére állította be a Face ID-t, ám azt kellett tapasztalnia, hogy kolléganője szintén hozzá tudott férni a mobilhoz.

Amikor felhívta az Apple-t, nem hittek neki, ezért személyesen mentek be egy Apple Store-ba, hogy előadják a mutatványt.

A két arcot a Face ID azonosnak látta.

Az eredményt látva a bolt személyzete azt mondta, hogy az arcfelismerő kamera hibás, és egy másik iPhone X-et ajánlottak az asszonynak, ám a munkatársnője azt is ugyanúgy megnyitotta. Végül abban maradtak, hogy visszaadják a készülék árát.

A Face ID fogadtatása eddig elég vegyes, és még a cég társalapítója, Steve Wozniak is elismerte, hogy az ujjlenyomatolvasó jobb választás lett volna.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.