Hirdetés
. Hirdetés

Mozizás közben kriptovalutát bányászunk a videomegosztóknak!

|

Az AdGuard négy népszerű videomegosztónál is felfedezte ezt a titkos gyakorlatot.

Hirdetés

Hirdetés

A sok száz milliós látogatottságú, népszerű videomegosztó helyek titokban arra használják számítógépeinket, hogy Monero kriptovalutát bányásszanak maguknak, derítette ki az AdGuard.

A biztonsági cég szakértői szerint az Openload, a Streamango, a Rapidvideo és az OnlineVideoConverter is ezt a modellt használja. A helyek rengeteg pénzt keresnek, mialatt a felhasználóik streamelnek és adatokat konvertálnak.

Az első panaszok nyomán az AdGuard szakértői több nagyon népszerű webhelyet is a titkos praktikákon kaptak. A SimilarWeb szerint a négy hely 992 millió havi regisztrált látogatót vonz,  és a kriptovaluta bányászásával a jelenlegi Monero árfolyamok mellett havi 326000 dollárra tesz szert. A csúcstartó közülük az Online VideoConverter a maga 490 millió látogatójával és 200000 dolláros bevételével.

A szakértők szerint a tulajdonosok egy része nem is tud a lejátszóikba épített bányászmodulokról.

A visszaélés ellen hirdetésgátló, vírusító vagy bányászelhárító kiterjesztés használatával védekezhetünk, de az igazi megoldást a böngészőkbe beépített biztonsági mechanizmus jelentené.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.