Hirdetés
. Hirdetés

Nagyot fejlődik a Windows 10 biztonsága

|

Az újonnan fejlesztett Kernel Data Protection funkció megakadályozza, hogy rosszindulatú behatolók férjenek hozzá az operációs rendszer memóriájához.

Hirdetés

A kiberbűnözés és a hackertámadások nagyon népszerű célpontja az operációs rendszer, hiszen ebbe behatolva rengeteg értékes személyes vagy éppen üzleti adat nyerhető ki. A Microsoft is érzékelte, hogy valamit kezdenie kell a Windows 10 biztonságával, így most bemutatták a Kernel Data Protection (KDP) funkciót, ami megakadályozza, hogy az operációs rendszer biztonsági protokolljait felülírják.

Hirdetés

A KDP most olyan funkciót vezet be, mely megengedi a fejlesztőknek, hogy a Windows kernelen keresztül olyan, csak olvasható részeket hozzanak létre, melyeket utána a támadók már nem tudnak manipulálni. Ezzel elejét veszik annak, hogy aláírással rendelkező, de sebezhető illesztőprogramokon keresztül jussanak be a hackerek, ami után már tanúsítvány nélküli, káros drivereket telepíthetnek.

A Microsoft szerint a KDP teljesítménybeli növekedést is hoz, hiszen tehermentesíti a biztonsági rendszereket, amelyeknek többé nem kell folyamatosan vizsgálni a hitelesítő tanúsítványokat. Emellett könnyebben észrevehető lesz általa, ha valami hiba van az operációs rendszer memóriájával, ami nem szükségszerűen jelent ugyan sebezhetőséget, de mindenképp könnyebb lesz kivizsgálni. A KDP az automatikus frissítéssel települ, tehát már most elérhető azokon a számítógépeken, melyek támogatják az Intel, AMD vagy ARM virtualizációs bővítményt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.