Hirdetés
. Hirdetés

Négy évet kapott egy scareware hálózat kulcsfigurája

|

Körülbelül 960 ezren estek áldozatául a bűnözői csoport átveréseinek.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának sajtóközleménye alapján Mikael Patrick Sallnert, egy 37 éves svéd üzletember 4 évnyi letöltendő börtönbüntetést és 650 ezer dolláros pénzbírságot kapott azok után, hogy 2008 augusztusa és 2009 októbere közt egy nemzetközi kiberbűnöző csoport kulcsfigurája volt.

Hirdetés

Az USA-nak idén márciusban kiadott férfi a bizonyítékok alapján egy scareware üzletben utazó csoportnak biztosított körülbelül egy évig internetes fizetési infrastruktúrát, miközben nem csak hogy tisztában volt a bejövő pénz eredetével, de saját és cége hírnevével pluszban hozzájárult ahhoz, hogy minél legálisabbnak tűnjön az üzlet.


A bűnözői csoport állítólag meglehetősen szakállas módszerekkel dolgozott, többek közt ingyenes „vírusirtók” telepítésére vették rá az áldozatokat, amelyek nem létező fertőzéseket jeleztek, ezek eltávolításáért alkalmanként 129 dollárt kért a banda. A tájékoztatás szerint komoly sikerrel működtek, ugyanis összesen 960 ezer áldozatból olyan 71 millió dollárt sikerült kicsalniuk, ebből 5 millió dollár jött be Sallnert vállalkozásán keresztül.


A mostani ítélet ellenére az Igazságügyi Minisztérium szerint az ügyben még folyik a nyomozás, így a bűnbanda további tagjai nem dőlhetnek hátra azon tudatban, hogy jobb híján az úriemberen helyettük is elverték már a port.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.