Hirdetés
. Hirdetés

Nem igaz, amit az FBI a feltörhetetlen iPhone-okról mondott

|

Több, mint hétezer olyan mobilról beszéltek, amelynek adataihoz nem tudnak hozzáférni, holott bűnözők és terroristák elleni bizonyítékokat tartalmaznak. Most kiderült, a valós szám ennek töredéke.

Hirdetés

Hirdetés

Az FBI régóta kéri, hogy az okostelefonokon a gyártók a bűnüldöző szervek számára biztosítsanak egy hátsó kaput, mert az erős titkosítás több esetben is megakadályozta bűnözők vagy terroristák mobiljainak feloldását.

Christopher Wray FBI-igazgató, aki olyan szabályozásáért lobbizik, amely kényszerítené a gyártókat a hátsó ajtó kialakítására, azt állította, hogy 7775 olyan lezárt mobil van a birtokukban, amit nem tudnak meghekkelni, pedig esetleg bizonyítékokat tartalmaznak, vagy más módon segíthetnék illegális akciók felderítését.

Most azonban kiderült, hogy ez a szám erősen eltúlzott, és a Washington Post szerint jóval kevesebb a feloldhatatlan iPhone-ok száma. Hogy mennyi, azt pontosan továbbra sem tudni, de egyes források szerint ezer és kétezer között lehet a számuk.

Az FBI elismerte a tévedést, de továbbra is ragaszkodik a hátsó ajtók kiépítéséhez, mert az segítené a munkáját.

Sem az Apple, sem már gyártók nem kommentálták a hírt, de az Apple-ről köztudott, hogy mindig is ellenezte az FBI hátsó ajtó telepítésére vonatkozó igényét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.