Hirdetés
. Hirdetés

Nem kell lelőni a drónt – egyszerűbb eltéríteni!

|

Egy kutatónak sikerült meghekkelnie a népszerű irányítási protokolt, a DSMx-et.

Hirdetés

Egy biztonsági kutató olyan módszert tárt fel, amellyel eltéríthetők a rádiójelekkel irányított repülők, helikopterek és autók.

A támadási mód, amelyet Jonathan Andersson, a Trend Micro DVLabs munkatársa fejlesztett ki, a 2,4 gigahertzes DSMx protokollt veszi célba, amit sok millió drón használ.

A technikát a tokiói PacSec biztonsági konferencián mutatta be a szakember. Andersson kereskedelmi forgalomban kapható, viszonylag egyszerű alkatrészekből barkácsolta össze Icarus nevű eszközét, és pillanatok alatt átvette vele az irányítást a drónok és más rádióvezérlésű eszközök fölött.

A drónok használatát világszerte törvények szabályozzák, a tulajdonosok azonban sokszor fütyülnek a korlátozásokra, és eszközeikkel megzavarják a légiforgalmat, illetve magánterület fölé is berepülnek. Újabban a rendőrség egyre több helyen kezdi levadászni a tilosba tévedű drónokat, de az eltérítés azonban kevésbé brutális megoldás, és az a nagy előnye is megvan, hogy egyszerűbbé teszi a jogsértések kivizsgálását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.