Hirdetés
. Hirdetés

Nyomulnak az észak-koreai hackerek

|

Amerikai pénzügyi intézmények a kiberbűnözők célkeresztjében.

Hirdetés

Hirdetés

Az amerikai kormány figyelmeztetést tett közzé, mely szerint az észak.koreai hackerek intenzíven támadják a bankokat és pénzügyi szolgáltatókat.

A feltételezések szerint az ázsiai ország áll egy több éves kampány mögött, melynek keretében digitális lopásokat hajtanak végre, több tízmilliónyi dollárnyi készpénzhez jutnak illegálisan bankjegykiadó automatákból, hatalmas összegeket csalnak ki bankoktól, világszerte pénzeket zsarolnak ki számítógép-használóktól és megkárosítják a digitális devizatőzsdéket.

Egy ENSZ jelentés szerint Észak-Korea tavaly 2 milliárd dollárnyi összeget szerzett hackertevékenységekből tömegpusztító fegyverek fejlesztésének támogatására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.