Hirdetés
. Hirdetés

Oda a macOS híres biztonsága!

|

Brutálisan nő az Apple operációs rendszerét érintő vírusfenyegetések száma.

Hirdetés

Hirdetés

A macOS-t általában biztonságosabbnak tartják, mint a Windows 10-et, sőt, egyesek azt hiszik, az Apple operációs rendszerét egyáltalán nem lehet vírussal megfertőzni.

Pedig a macOS is mind inkább ki van téve a támadásoknak: tavaly négy különböző nagy sebezhetőséget fedeztek fel a rendszeren, és 270 százalékkal nőtt a vírusfenyegetések száma, derül ki a Malwarebytes elemzéséből. Vagyis a macOS felhasználóknak is egyre nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a kiberbiztonságra.

A macOS-t támadta többek között az OSX.MaMi vírus, amely adathalász helyekre igyekszik átirányítani az internetes forgalmat, továbbá a Dark Caracal, az OSX.CreativeUpdate és az OSX.Coldroot is.

A Malwarebytes szakértője szerint az átlag Mac felhasználó védtelen az ilyen fenyegetésekkel szemben, és a windowsosok körében megszokott elővigyázatosságról is megfeledkezik, amikor ismeretlen tartalmakat nyit meg, vagy gyanús webhelyekre téved.

Az Apple következő kidásokban állítólag javítani fog a szoftver biztonságán, és az új funkciók helyett inkább a rendszer védelmét és teljesítményét igyekszik javítani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.