Hirdetés
. Hirdetés

One Identity - Azonosságvédelem egységesen

|

A bizalmat nem előlegező (zero trust) megközelítést a vállalatok háromnegyede kritikusan fontosnak tartja a kibervédelem erősítésében, állapította meg felmérésében a One Identity. Mégis, a szervezetek mindössze 14 százaléka mondhatja el magáról, hogy a gyakorlatban zero trust stratégiát alkalmaz.

Hirdetés

A több mint ezer IT biztonsági szakember megkérdezésével készült felmérés szerint a zero trust bevezetésének legnagyobb akadálya a tisztánlátás hiánya. Ráadásul a válaszadók csupán ötöde biztos abban, hogy vállalatánál pontosan értik a bizalmat nem előlegező megközelítés lényegét.

Unified Identity Security Platformjával a zero trust stratégia megvalósításában segíti a szervezeteket, mondja a One Identity. Bhagwat Swaroopot, a kaliforniai cég elnök-vezérigazgatóját kérdeztük ennek részleteiről.

Computerworld: Mi az egységes azonosságvédelem (unified identity security) lényege, és miért szükséges, hogy a vállalatok ezt a megközelítést alkalmazzák védelmi stratégiájukban?

Bhagwat Swaroop: Elmúltak az idők, amikor egy tűzfal kellő védelmet adott a vállalati hálózatnak. A SolarWind-események is emlékeztették a világot arra, hogy a hálózatba beférkőző támadók jogosultságaikat megváltoztatva milyen károkat okozhatnak. Napjainkban ezért folyamatosan és teljes rálátással figyelnünk kell azt is, hogy a hálózathoz már hozzáférő felhasználók mit tesznek. Gondoskodnunk kell arról, hogy megbízható azonosítást követően minden felhasználó csak indokolt jogosultságot kapjon a szükséges erőforrásokhoz, a megfelelő célra és időre - felhasználók alatt gépeket és alkalmazásokat is értve -, és gyanús események észlelésekor azonnal visszavonhassuk ezeket a jogosultságokat.

Lényegében ez a zero trust megközelítés, amellyel a vállalatok 360 fokos rálátást nyernek a biztonság minden területére, és hatékonyabban kivédhetik a kibertámadásokat, illetve csökkenthetik károkozásuk mértékét.

CW: Unified Identity Security Platformjuk hogyan segít a zero tust stratégia megvalósításában?

Bhagwat Swaroop: Négy pillérre épülő platformunk az azonosság és a hozzáférés, a kiemelt jogosultságok, valamint a címtár kezelését a kibervédelmi irányítással integrálja, és a négy területet munkafolyamat-menedzsmenttel, valamint robusztus analitikai réteggel íveli át, így lehetővé teszi az információk holisztikus összevetését, folyamatos ellenőrzését és a védelem automatikus összehangolását.

A platformok legnagyobb előnye az integráció, amely jövőbiztossá teszi a vállalatok beruházását, és rugalmasságot ad az egymáshoz eleve illeszkedő elemek bevezetésében. Hátrány lehet azonban, hogy ezek az elemek kategóriájukban nem feltétlenül a legjobb megoldások. A biztonság területén azonban ez nem működik. Unified Identity Security Platformunkat ezért kivétel nélkül olyan elemekből építettük fel, amelyek kategóriájukban is a legjobbak - amit a Gartner és más piacelemzők értékelései is alátámasztanak. További előny, hogy platformunk nem csupán helyben vezethető be, hanem felhőszolgáltatásként, software-as-a-service (SaaS) modellben is használható, és a két környezet átjárható.

CW: A Balabitet négy éve felvásárló One Identity legnagyobb K+F központja Magyarországon működik. Vállalatuk mely termékeit fejlesztik itt, és a továbbiakban mit terveznek ezen a téren?

Bhagwat Swaroop: Büszkék lehetnek rá a magyarok, hogy olyan sikeres IT biztonsági céget építettek fel hazájukban, amely immár egy nemzetközi vállalat részeként a világ élvonalába tartozó megoldásokat szállít. Platformunk legfontosabb elemeit, közöttük piacvezető Safeguard, Active Roles, Endpoint, Password Manager és syslog-ng megoldásainkat fejlesztjük itt, emellett felhasználóinkat és értékesítőinket technológiai és professzionális szolgáltatásokkal is támogatjuk Magyarországról.

Budapesti és veszprémi telephelyünkön jelenleg 120 szoftvermérnök dolgozik, és minden termékhez újabb kollégákat toborzunk. Tapasztalt szakembereket és friss diplomásokat, valamint egyetemi programjainkon keresztül gyakornokokat is várunk csapatunkba. Az iparág legizgalmasabb területén kínálunk nekik modern munkahelyet, ahol a legfejlettebb technológiákkal és módszerekkel valóban létfontosságú megoldásokon, küldetéstudattal dolgozhatnak.

Új kollégáink nemcsak a kibervédelem területén fejlődhetnek, hanem területek közötti szakmai képességeiket is gyarapíthatják. Minthogy a biztonsági termékek esetében egyedül a legjobb kód jöhet számításba, biztosak lehetnek abban, hogy ha csatlakoznak hozzánk, fejlesztőként a szakma legjobbjai közé kerülnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.